Nye nettjenester til Statens Arkivers brugere lanceres til efteråret

På Statens arkivers hjemmeside fremgår følgende:

En fælles brugerprofil giver fra efteråret adgang til en række nye tjenester for brugere af Arkivalieronline, arkivdatabasen Daisy og www.sa.dk.

Fælles brugerprofil
Brugere af Arkivalieronline har længe haft en brugerprofil og dermed mulighed for at logge sig ind og benytte websiderne med digitaliserede kirkebøger og folketællinger.

Til efteråret lancerer Statens Arkiver en ny fælles brugerprofil, der giver adgang til en række tjenester på Arkivalieronline og www.sa.dk samt i arkivdatabasen Daisy.

Det betyder, at du som bruger kun skal logge ind Ă©t sted, for at fĂĄ adgang til bĂĄde Arkivalieronline og til de nye tjenester pĂĄ www.sa.dk, der ogsĂĄ lanceres til efterĂĄret.

Nye tilbud til brugerne
De nye tjenester på www.sa.dk vil blandt andet gøre det muligt for dig som bruger at:

Følge dine bestillinger i Daisy på nettet og forny dem online.

Se dine tidligere bestillinger i Daisy pĂĄ din personlige brugerside pĂĄ www.sa.dk.

Gemme søgninger foretaget i Daisy på din personlige brugerside og tilføje et navn og en kommentar til hver søgning.

Gemme egne favoritsider på www.sa.dk og tilføje et navn og en kommentar til hver favoritside.

Brugere af Arkivalieronline vil fortsat kunne benytte deres nuværende password, når den nye fælles brugerprofil træder i kraft.

Den endelige dato for lanceringen af den nye brugerprofil og de nye tjenester ligger ikke fast endnu, men vil blive annonceret pĂĄ www.sa.dk senere i ĂĄr.

Trådløst netværk på læsesalene
Desuden kan gæsterne på Statens Arkivers læsesale glæde sig over, at der i løbet af efteråret vil blive indført trådløst netværk på arkivernes læsesale. Dette forventes at være afsluttet og taget i brug over hele landet ved årsskiftet.