To e-learningskurser fra Statens Arkiver

Statens Arkiver går i luften med to e-learningskurser

Som del af en forbedret publikumsbetjening tilbyder Statens Arkiver nu to online kurser for arkivbrugere.

Statens Arkiver er guldgruber af informationer om små og store historiske begivenheder og forhold. Fra den enkelte borgers slægtshistorie til hele landets historie. Men det kan være svært at komme i gang med at søge efter informationer, hvis man ikke har brugt arkiver tidligere. Som noget nyt tilbyder Statens Arkiver nu interaktiv vejledning via internet.

De to nye kurser fra Statens Arkiver skal hjælpe både nuværende og nye brugere til en bedre brug af arkiverne. Kurserne giver mulighed for, at man kan forberede et arkivbesøg og teste sin viden.

”Fra spørgsmål til arkivalier” hedder det ene kursus, der gennemgår de grundlæggende færdigheder, som nye brugere af arkivalier skal have kendskab til. Kurset er rettet mod studerende, der gerne vil i gang med at bruge arkivalier, og andre nye arkivbrugere.

Arkivalier fra før 1875 er skrevet med gotisk håndskrift og kan være en udfordring at læse. Det andet kursus er derfor et kursus i læsning af gotisk håndskrift og henvender sig til alle, der vil arbejde med ældre arkivalier. Gennem en række interaktive øvelser kan man lære om skriftens historie og øve sig i at læse gotisk.

Begge kurser er gratis at benytte og tilgængelige på Statens Arkivers hjemmeside.

Se kurserne her!

KILDE:
Rigsarkivets informationstjeneste.