Stamblade på soldater efter ca. 1900

Hvis man leder efter oplysninger om slægtninge, som har aftjent deres værnepligt efter ca. 1900, så findes der en nem måde at finde disse oplysninger som skyldes, at den militære personregistrering på dette tidspunkt gik over til stamblade og stamkort, der senere blev sorteret efter navn og fødselsdata og ikke på den enkelte militære enhed. Man behøver således ikke først at starte med finde den pågældende i lægdsrullen.

Det eneste man skal vide for at bestille pågældendes stamblade/stamkort er pågældendes navn og hvornår vedkommende er født.

Stambladene/stamkortene befinder sig på Rigsarkivet og kan bestilles ved at udfylde bestillingssedlen med følgende oplysninger:

Arkivskaber: Forsvarets Arkiver - Militære stamblade.
Titel: Den pågældendes navn og fødelsdag, måned og år.


Kan bestilles via Rigsarkivets hjemmeside ved brug af den bestillingsblanket, som findes.

Hvis stamlisten skal fotokopieres og sendes, så vil Rigsarkivet formentlig opkræve betaling efter de takster, som man anvender.

Hvis man selv afhenter den, så er den gratis og bliver lagt i publikumsmagasinet på dit navn, hvor du selv kan tage et billede eller en fotokopi af den.

Man kan også være heldig at finde stamblade/stamlister på personer, som har aftjent værnepligt før 1900, hvis vedkommende har haft en tilknytning til forsvaret omkring 1900 eller senere.

Hvis stambladene/stamkortene indeholder personfølsomme oplysninger, som er yngre end 75 år skal man søge om dispensation.

Her finder du Rigsarkivet bestillingsblanket.